dimecres, 4 de maig del 2011

SANT JORDI 2011

La senyora Olga Sánchez, de Mollet del Vallès, potser en fa un gra massa. Pel seu escrit del 29 d'abril, gairebé sembla com si els partits polítics haguéssim fet fora de la rambla, insidiosament, els llibreters. Com haurà pogut llegir al mateix Contrapunt on va sortir el seu article, el dia 23 d’abril d’enguany, aprimera hora, plovia. Per això els llibreters van traslladar-se al Mercat Vell. Els floristes van preferir quedar-se a la rambla.
Els partits polítics hi som sempre, per Sant Jordi (tant si hi ha eleccions com si no n’hi ha), i no hi fem cap nosa. Al contrari: hi ha persones que troben un alicient en veure si regalem alguna cosa. Contribuïm amb iniciatives que ens facin visibles i que alhora ajudin a guarnir la festa. Aquest any, sobre tot, si no hagués estat per les carpes dels partits polítics, la rambla hauria estat encara més buida i menys animada.
Per a mi Sant Jordi és la millor festa de l’any, i sé que no soc la única que ho sent d’aquesta manera. I Sant Jordi consisteix a veure, admirar i comprar, llibres i roses. Si passen els timbalers fent vibrar l’aire amb el seu ritme, fantàstic, si no, tant és. No ens ha calgut mai ni contacontes ni concursos perquè, comprar llibres amb descompte i roses més cares que mai, ja ens fa tocar el cel amb els dits.
Si a vostè no li passa igual, és que Sant Jordi no li agrada tant com a mi. No passa res. Segurament gaudirà més que jo del Nadal o la Festa Major. Però no em toqui Sant Jordi, si us plau.