dilluns, 24 de desembre del 2012




Carta oberta al Sr. Duran i LLeida


Vostè sempre ha estat ben considerat a Madrid, la capital d’un país que només accepta els catalans si es rendeixen als dictats espanyols i no se’ls nota gaire on han nascut. De vegades diuen que “quieren mucho a Catalunya”, però haurien de dir que “quieren Catalunya” perquè, en realitat, de Catalunya només volen el territori i els diners; els catalans els fem nosa.
A casa nostra, el desig d’independència va guanyant pes. Queda clar que vostè no la vol, però la democràcia demana que, qui governa, qui vota i qui opina, no defensi les seves preferències i comoditats, sinó l’opció més justa, la millor per a la nació i les persones que hi viuen.
L’anhel de llibertat d’una nació és legítim. Catalunya deixarà la flota espanyola i fixarà el seu propi rumb. Seria desitjable que vostè, en aquests temps difícils que vivim, es preocupés de la governabilitat de Catalunya tant com li preocupava la d’Espanya, anys enrere. Li demano que dediqui a la seva nació, la mateixa consideració que ha dedicat a la dels altres; que busqui estar més ben considerat al seu país que al país veí. I dic ben considerat en general, no pels pocs poderosos que el busquen per interès personal, perquè mai no en tenen prou.
Gràcies per endavant, i molt bones Festes.